Busy Blogg
Hvordan skape et bærekraftig arbeidsliv? 💼

September 28, 2021

Hvordan skape et bærekraftig arbeidsliv? 💼

Publisert av:
Mira Malene Zeiffert

Bærekraft er et av dagens største trendord. Mange assosierer dette med klima, ettersom klimakrisen står på dagsorden. Bedrifter retter stort fokus mot samfunnsansvar og bærekraftig drift, politikere snakker om «det grønne skiftet» og forbrukere blir stadig mer opptatt av gjenbruk. Også FN fokuserer mye på bærekraftig utvikling, og de definerer dette som «en utvikling som imøtekommer dagens behov uten å ødelegge mulighetene for at kommende generasjoner skal få dekket sine behov». FN er dessuten klare på at bærekraft kan handle om veldig mye mer enn bare klima – det har et sosialt aspekt, der blant annet menneskerettigheter som utdanning, anstendig arbeid, kulturelt mangfold og helsetilbud spiller en viktig rolle.


Å sørge for anstendig arbeid for alle betyr at vi som er med på å forme arbeidslivet også har et ansvar for bærekraften. Èn ting er at det produktet eller den tjenesten vi leverer bør være grønn som mulig, men en annen viktig del av dette er å sørge for at vi bidrar til et arbeidsliv der de ansatte faktisk klarer å opprettholde arbeidsinnsatsen sin over lengre tid. Hvordan kan vi gjøre dette?

Bærekraftig arbeidsliv – hva er det?

Bærekraft handler altså om at noe kan opprettholdes. Vi kan, inspirert av FNs definisjon for bærekraft, forklare bærekraftig arbeidsliv som et arbeidsliv som imøtekommer dagens mål uten å ødelegge mulighetene for å imøtekomme målene for morgendagen


Du tenker kanskje at dette ikke er noe problem i velstående Norge? Det er helt klart at majoriteten av yrkesaktive i landet lever under gode arbeidsbetingelser og har det bra på jobben – og det skal vi være glade for. Samtidig bør vi ikke glemme regelbruddene som foregår bak lukkede dører. Svake arbeidstakere med lite kunnskap om egne rettigheter jobber for under minstelønn i arbeidsdager som kanskje strekker seg over 12-13 timer uten tilstrekkelige pauser. Også når det ikke begås brudd på arbeidsmiljøloven hender det at ansatte går på veggen som følge av stress. Begge tilfeller er eksempler på motsetningen av et bærekraftig arbeidsliv.


Har du noen gang opplevd å være ekstremt effektiv på jobb på en dag, kanskje med et par overtidstimer, for å deretter være totalt utmattet og ikke komme i mål med noen oppgaver dagen etter? Eller kanskje du gruer deg til å dra på jobben fordi du vet kollegene dine kommer til å presse deg langt over dine egne grenser? Da er ikke arbeidslivet ditt bærekraftig.


Et godt arbeidsmiljø er grunnmuren

Et fundamentalt element i det bærekraftige arbeidslivet er et godt arbeidsmiljø. En viktig del av det å kunne opprettholde arbeidsinnsats over tid er å tørre å si ifra og sette grenser når arbeidet blir overveldende. Det føles langt tryggere å si ifra dersom man har en kultur for å møte sine kolleger med forståelse og akseptere deres sårbarhet. For mange er dette også kjent som psykologisk trygghet. Mangler man dette på arbeidsplassen kan konsekvensene i bli nokså kritiske på sikt – mengder med ansatte som presterer dårlig, tar ut lange sykemeldinger eller sier opp. Årsaken er at de rett og slett ikke orker mer, fordi de har manglet bærekraftige arbeidsvilkår i for lang tid.


Du kan ikke være superhelt

Det er ikke alltid vi kan skylde på kolleger eller kultur for at grenser har blitt sprengt, fordi noen ganger står ansvaret ene og alene på en selv. Enkelte er ikke like gode til å kjenne etter når de må si stopp – det gjelder både ansatte og ledere. I begynnelsen føler de seg gjerne litt ekstra sliten og skylder på dårlige søvnrutiner, men etter hvert forsvinner gnisten i ansiktet, sammen med både selvtilliten og motivasjonen. Plutselig har de fått denne folkesykdommen som mange tror skyldes latskap, men som egentlig er en alvorlig stressreaksjon som bør tas på alvor: De har blitt utbrent.


Dersom du kjenner disse symptomene komme snikende er det på tide å ta et oppgjør med deg selv, for du som er et helt vanlig menneske kan ikke være superhelt. Spør deg selv: Hva er det som sliter deg ut? Hva kan du kutte ut? Hvordan kan du strukturere dagene for mindre stress? De rundt oss kan ikke lese tanker, så først og fremst må vi alle huske å ta ansvar for oss selv, men også å si ifra til teamet når det blir tungt. Til slutt må vi huske på at vi ikke trenger å bruke tiden på alt, så lenge vi bruker den på det som faktisk er viktig – både i arbeidslivet og ellers.


Vil du vite mer om Busy?

Fyll inn skjemaet under så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Ved å trykke send godtar du vår Privacy and Cookie Policy, og aksepterer å motta relevant digital kommunikasjon (inkl. e-post og annonser) fra Busy.
Takk! Vi tar kontakt med deg snart.
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen …