Busy Blogg
The Italian Hotfix 🇮🇹

July 14, 2021

The Italian Hotfix 🇮🇹

Publisert av:
Mira Malene Zeiffert

Se for deg en varm sommerdag i Italia. Du har endelig fått ferie fra tilværelsen som fersk gründer og slapper av langs poolen med en kald Peroni i hånda. Dette var tilfellet for Even denne dagen i 2018. De siste ti månedene hadde han brukt på å bygge opp Busy fra noen linjer med kode til et ganske så salgbart produkt sammen med Jonas og Torkil. Med stadig mindre bugs var applikasjonen endelig i ferd med å vokse av seg barnesykdommene, noe alle softwareselskaper har. Som hovedansvarlig for utvikling hadde Even gjort en grundig jobb med forberedelser før han dro på tur, og i mellomtiden satt hans kolleger i kontorlokalene og passet på arbeidet. Ikke en eneste ting skulle gå galt, tenkte han.

 

Tenk om igjen, for mens Even halvsnorket i solsengen og ante fred og ingen fare dukket den hittil største feilen i systemet opp. Meldingene strømmet inn fra hissige superbrukere om at ingen fikk ført timer fordi applikasjonen var nede. Krise! Heldigvis kunne utvikler Torkil gå løs på problemet fra kontoret hjemme i Norge, så dette skulle løse seg… trodde vi. Dessverre var ikke saken så smal som vi håpet, og etter en dag med feilsøking innså Torkil at han trengte Even med på laget for å få det til. 

 

For Even var det bare å si ciao til pizza di Napoli og Barbera d’Alba langs strandkanten i Italia. Som den gründeren han var tok han datamaskinen fatt, for hva var vel en ferie sammenlignet med hans livsverk? 

 

På denne dagen lagde han det som kanskje var Italias heiteste hotfix noensinne 🥵 Men hva er så det? Jo, det er en slags nødløsning; Se for deg at du har en hullete luftballong som styrter i full fart. Du har ingen fallskjerm, så du lapper og lapper ballongen mens hullene fortsetter å dukke opp. I dette tilfellet var hullene noen kryptiske feilmeldinger om at koden til Busy ikke ville kjøre i Google Cloud, og den nøyaktige årsaken var umulig å finne. I håp om at det ville løse problemet måtte Even endre alt fra A til Å, og med lappingen unnagjort kunne vi endelig senke skuldrene – inntil ferien var over, for da var det tid for å lage en ny og sikrere luftballong, slik at dette ikke skulle skje igjen!

Du kan kanskje ta ferie fra jobben, men du kan aldri ta ferie fra ansvar – særlig som gründer – og moralen i denne historien er vel nettopp det. Det tar lang, lang tid å bygge opp et produkt som tåler belastning og som er kvitt «voksesmertene», men fire år inn i utviklingen kan vi med glede si at Busy har blitt voksen. Vi har imidlertid lært å være forberedt på å håndtere det uforutsette, og har derfor alltid en backup-løsning i bakhånd. Heldigvis kan vi se tilbake på våre feil med et glimt i øyet, for hotfixer er det lite av nå til dags 😉

Bilde gjengitt med tillatelse.


Vil du vite mer om Busy?

Fyll inn skjemaet under så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Ved å trykke send godtar du vår Privacy and Cookie Policy, og aksepterer å motta relevant digital kommunikasjon (inkl. e-post og annonser) fra Busy.
Takk! Vi tar kontakt med deg snart.
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen …